Let op: Het Stamboekkantoor is verhuisd naar de Lavendelheide 13 in Drachten.

expand_more
search

Voorlopig Kroonmerrie Nika (Tiede 501) wint Mare Show West in Amerika

calendar_today 12 november 2023

De driejarige Nika fan Extreme Friesians Voorlopig Kroon (Tiede 501 x Feike 396) is kampioen geworden op de Mare Show West. ‘De meest complete merrie’, aldus juryleden Wil Thijssen en Dik Brummel. De merrie van Joe en Kayla Michielli kwam voor Kroonmerrie Fimke Kroon AAA (Julius 486 x Sipke 450) van Marieke Ypma die door juryleden Dik Brummel en Wil Thijssen als algeheel reservekampioen werd aangewezen, waarmee Fimke haar titel van vorig jaar prolongeerde.

 

Centrale Keuring van Amerika

Op de Mare Shows – één in het westen en één in het oogsten – komen alle kampioenen van de keuringen bij elkaar, waarmee het een soort Centrale Keuring van Amerika is. Nika werd met haar fraaie exterieur, actieve, ruime stap en draf met veel balans, begin oktober in Newark Voorlopig Kroon en kampioen. De statige Fimke werd kampioen in Hanford. ‘Ze heeft een bijzonder fraai gelegen lang kruis, een zeer ruime actieve stap en een draf met veel souplesse’, beschrijft het juryduo.

Kroonmerries van Joe en Kayla Michielli

Op de Mare show won Nika bij de Ster en Voorlopige Kroonmerries, met Estrella MFR Voorlopig Kroon (Julius 486 x Folkert 353) als reserve. Bij de Kroonmerries werd Fimke kampioen, met secondante Fyrrha fan Synaeda Kroon AAA (Markus 491 x Beart 411) die ook uit de stallen van het echtpaar Michielli komt.

Queen jeugdkampioen

Het Jeugdkampioenschap ging naar twenter Queen Bodacious (Thorben 466 x Doaitsen 420) van Daniel England. Queen haalde al een eerste premie en het jeugdkampioenschap in Central California.

Meer nieuws