Let op: Het Stamboekkantoor is verhuisd naar de Lavendelheide 13 in Drachten.

expand_more
search

Willem 508 zet carrière voort in Mexico

calendar_today 30 oktober 2023

De KFPS stamboekhengst Willem 508 is veilig in Mexico aangekomen, waar hij zijn carrière zal voortzetten bij Rancho El Centenario waar ook Maurits 437 gestationeerd is.

AAA-zoon Matz

Willem 508 Sport AAA (Hette 481 x Folkert 353) hoort dit jaar bij de hengsten die hun eerste lichting nakomelingen bij de eerste bezichtiging, stamboekopname en aanlegtesten mocht verwelkomen. De driejarige Sterhengst Matz fan de Groenesteegh die een AAA-notering in de ABFP kreeg is één van zijn vaandeldragers. Afgelopen keuringsseizoen werden zes merries Ster. Toch besloot eigenaar Stoeterij Galloper de hengst te verkopen. ‘We zijn heel tevreden over de prestaties van de nakomelingen van Willem’, aldus Joey Lems. ‘Maar er kwam een koper voorbij en dan ga je toch nadenken over de hoeveelheid dekkingen die hij nog gaat krijgen wetende dat er dit jaar nog weer een aantal nieuwe hengsten bij gaan komen. In Mexico kan hij dan meer betekenen voor de fokkerij.’

Via ABFP naar Centraal Onderzoek

De achtjarige Willem 508 werd geboren als Wullem van de Meikade bij fokker Willem Lokhorst. Hij is een zoon van Tjanneke L. Ster Preferent (Folkert 353 x Tsjomme 329), uit stam 61. Hij kwam uit de eerste jaargang van zijn vader Hette 481 Sport AAA die in Zuid Afrika gestationeerd is. Eind 2018 werd Willem 508 goedgekeurd nadat hij via een hoge score in de ABFP-test werd uitgenodigd voor het Centraal Onderzoek. Willem 508 kreeg 79,5 punten voor zijn zadelexamen en 80 en 76,5 punten voor zijn aangespannen gedeelte. In de sport werd hij door Sabine van de Loenhorst naar de Z1 dressuur gereden. In totaal heeft de hengst zo’n 180 nakomelingen geleverd.

Meer nieuws