Vanaf heden zijn Kfps.nl en Phryso.com met elkaar versmolten. U kunt alle Phryso berichtgeving vinden onder de Phryso button. Mocht u hier vragen over hebben dan horen wij het graag.

expand_more
search

Willem 508: video en toelichting

calendar_today 2 januari 2019

Willem 508 is een driejarige zoon van Hette 481 uit diens eerste jaargang. Z’n moeder is een Stermerrie van Folkert 353 met drie Ster-nakomelingen. Z’n grootmoeder is een Stermerrie van Tsjomme 329 met twee Ster-nakomelingen, terwijl z’n overgrootmoeder een Modelmerrie is met eveneens twee Sternakomelingen van Oege 267. Wullem is afkomstig uit stam 61, waaruit ook hengsten als Tamme, Tjimme en Wicher zijn voortgekomen.
Willem werd afgelopen voorjaar via de ABFP-test aangewezen voor het CO. In het Centraal Onderzoek scoorde Willem 508 goed voor zijn souplesse en zijn ruimte in zijn bewegingen. Hij laat onder het zadel en aangespannen een goede stap zien en liet bij de gastuiters en gastrijders een positieve indruk achter.
Fokkers die gebruik willen maken van deze hengst moeten rekening houden met het feit dat hij drager is van het dwerggen.