Vanaf heden zijn Kfps.nl en Phryso.com met elkaar versmolten. U kunt alle Phryso berichtgeving vinden onder de Phryso button. Mocht u hier vragen over hebben dan horen wij het graag.

expand_more
search

Ruin Gerryt (Epke 474) wint in Zwitserland

calendar_today 5 augustus 2023

De vijfjarige ruin Gerryt von Ihlow (Epke 474 x Doaitsen 420) is algeheel fokdagkampioen geworden in Zwitserland. De door Berend Mennenga gefokte Gerryt, die in eigendom is van Maya Hahn, kreeg van juryleden Manuel Gasseling en Wieneke Blom een Ster met een tweede premie onder andere dankzij een 8 voor ras. In de eerder die dag verreden IBOP haalde Gerryt met 76 punten de meeste punten van de dag.

Merriekampioen Barinja

De kampioen bij de kampioenen kwam uit de klasse zeven jaar en oudere Stermerries. Het kampioenschap kwam op naam van de zevenjarige Barinja van Aeueli Ster AA (Jasper 366 x Gjalt 426) van David Bühler. Barinja kreeg een eerste premie en voegde daar een IBOP score van 73,5 aan toe. Een eerdere IBOP leverde haar 80,5 punten en een AA-predicaat op en deze werd meegenomen in de tweede presentatie van Barinja. ‘Ze heeft een voldoende IBOP gedaan, maar in rastype en exterieur kwam ze iets tekort om Kroon te worden’, lichtte Manuel Gasseling toe.
Bij de merries gingen Sterren met een tweede premie naar de achtjarige Yvon de St Christophe Ster (Mewes 438 x Andries 415) en de vijfjarige Hester fan ‘t Eare Ster (Tsjalle 454 x Pier 448). Ook de veertienjarige ruin Dico C. van de Wijdewormer Ster (Piter 312 x Fabe 348) werd Ster met een tweede premie en haalde een A-predicaat met 75 punten in de IBOP-rijproef.

Eerste premie Zeno

Bij de veulens ging één veulen naar huis met een oranje lintje. Hengstveulen Zeno da Monico (Auwert 514 x Wytse 462) van Regula Monico. Zij kregen met Neo da Monico Ster (Tsjalle 454 x Maurus 441) ook een driejarige Sterhengst op stal.

Klik hier voor de complete uitslag.

Deel dit bericht

Meer nieuws